Axis


Välkommen till Mediateknik, certifierade partner för AXIS övervakningskameror.

Vi är stolta över att samarbeta med AXIS, som är en svensk, världsledande tillverkare av högkvalitativa övervakningskameror och annan videobaserad teknik. Deras innovativa teknik och höga standard på produkterna har gjort dem till en av de mest pålitliga och respekterade tillverkarna på marknaden.

Som en certifierad partner till AXIS kan vi erbjuda dig den senaste tekniken och de mest pålitliga produkterna från en av de bästa tillverkarna. Vi arbetar nära tillsammans med AXIS för att säkerställa att våra kunder alltid får tillgång till de senaste produkterna och tjänsterna. Våra experter är utbildade och certifierade av AXIS för att säkerställa att vi kan erbjuda den bästa möjliga servicen och supporten till våra kunder.

På Mediateknik är vi specialister på att hjälpa våra kunder att välja den bästa kameraövervakningstjänsten för deras specifika behov. Oavsett om du behöver övervaka en liten butik eller ett stort industriområde har vi den expertis och erfarenhet som krävs för att hjälpa dig. Vi har ett brett utbud av AXIS produkter, inklusive nätverkskameror, videomanagementprogramvara, tillbehör och mycket mer.

Nätverkskameror

Axis Communications utvecklar och marknadsför nätverkskameror för många olika områden.  Produkterna inkluderar PTZ-kameror (pan-tilt-zoom), vandalskyddade kameror, värmekameror, utomhuskameror, HDTV, trådlösa kameror, rörelsedetekteringskameror och progressive scan-kameror. I januari 2010 lanserade företaget branschens första nätverksanslutna värmekamera, AXIS Q1910 [48], och i december 2008 lanserades branschens första HDTV-nätverkskamera: AXIS Q1755 .

P-Iris

P-Iris (Precise Iris Control) är en typ av objektiv för nätverkskameror som i kombination med en speciell programvara inbyggd i kameran reglerar objektivets bländaröppning med hjälp av en stegmotor, vilket ger bättre kontrast, skärpa, upplösning och skärpedjup. P-Iris ger en jämn, hög bildkvalitet genom att en optimal bländaröppning kontinuerligt ställs in.  Med en optimal bländaröppning (f-tal) ger objektivet maximal bildkvalitet med minsta möjliga optiska avvikelser. P-Iris har utvecklats av Axis Communications i samarbete med den japanske objektivkonstruktören Kowa .

Korridorformat

Korridorformat är ett videoövervakningsformat för HDTV-nätverkskameror som fullt ut kan utnyttja 16:9-bildförhållandet vid övervakning av smala utrymmen, exempelvis trappor, entréer, gångar eller tunnlar. Vid användning av det normala – liggande – videoformatet vid övervakning av smala utrymmen utnyttjas inte HDTV-nätverkskamerans fulla upplösning eftersom stora delar av bilden är överflödiga. Med tekniken för korridorformat ändras 16:9-förhållandet till 9:16, samtidigt som HDTV-standarder såsom full bildfrekvens och upplösning bibehålls. Vid montering av kameran vänds den antingen 90 grader, eller så roteras det treaxliga objektivet 90 grader. Därefter roteras videobilden 90 grader åt motsatt håll av kamerans inbyggda programvara. Korridorformatet kan utnyttjas av programvaruutvecklare via ett öppet API.

Lightfinder

Lightfinder är en teknik som gör att nätverkskameror kan registrera detaljrika bilder i färg i dåligt ljus och under mycket mörka förhållanden jämfört med konventionell dag-/natteknik för enbart svartvita bilder . Lightfinder består av en högpresterande, ljuskänslig CMOS-bildsensor, ett optimerat objektiv och en anpassad ASIC-krets som kör en programvara särskilt utvecklad för bildbehandling. Den goda bildkvaliteten som fås i nästan totalt mörker möjliggörs av algoritmer som är speciellt anpassade till objektivets och bildsensorns egenskaper.  Lightfinder-tekniken gör det möjligt att identifiera människor eller fordon i krävande videoövervakningsmiljöer såsom byggarbetsplatser eller parkeringsplatser. Oftast behöver inte längre infraröd-teknik utnyttjas.  Den första kameran med Lightfinder-teknik var Axis Communications nätverkskamera AXIS Q1602.

Zipstream

Zipstream är kompatibel med befintlig H.264 programvara för nätverksinfrastruktur och videohantering, men är effektivare och minskar nätverkskamerans bandbredd och lagringsbehov. Zipstream analyserar och optimerar videoströmmen i realtid. Det minskar antalet bit per sekund för videoströmmen genom att använda begreppen Region of Interest (ROI) och Group of Pictures (GOP) Kriminaltekniska detaljer som ansikten och registreringsskyltar isoleras och bevaras, medan bildkvaliteten för irrelevanta områden som väggar och vegetation görs suddiga för att minska bandbredden och lagringsutrymmet. Zipstream har vidareutvecklats för att automatiskt anpassa sig till PTZ-kamerarörelser samt för att stödja begreppet Frames per Second, vilket optimerar den strömmande videons bithastighet i realtid.

Videokodare

Axis Communications utvecklar och marknadsför videokodare som gör det möjligt att konvertera video från analoga system till digitalt format för IP-nätverk. Dessa är baserade på videokomprimerings‑formatet H.264 som kräver mindre bandbredd och lagringsutrymme med bibehållen bildkvalitet.  Företaget marknadsför 1-ports, 4-portars, 6-portars och 16-portars videokodare samt racklösningar för stora installationer.

Programvara för videohantering

Axis Communications marknadsför en programvara för videohantering under namnet AXIS Camera Station. Programvaran har funktioner för fjärrbaserad videoövervakning, inspelning och händelsehantering  Via ett API (Application Programming Interface) kan programvaran integreras med andra system, exempelvis för detaljhandel och passagekontroll.

Programvara för videoanalys

Via ett öppet API, Axis Camera Application Platform, kan tredjeparter utveckla applikationer som kan laddas ned och installeras i Axis produkter . Detta gör det möjligt för programutvecklare att erbjuda videoanalysapplikationer för Axis nätverkskameror med funktioner för exempelvis identifiering, räkning, detektering och spårning .

.

Varför välja Axis och Mediateknik?

-Kameraövervakning är det absolut mest effektiva sättet att öka säkerhet och trygghet.

-Axis, världsledande, svensk aktör inom övervakningskameror.

-Stort fokus på hållbarhet och cybersäkerhet,

-Modeller för alla situationer och miljöer.

-Mediateknik är en certifierad Axispartner.

-Mediateknik har 30 års erfarenhet av kamerövervakning och är certifierad SFS1601.

-Mediateknik och Axis kompletta lösningar med molnlagring i Sverige och AI funktionalitet. Allt ingår i en månadskostnad.

-Inte bara övervakning. Mät och analysera med hjälp av kameror och AI. Smart och kostnadseffektivt.

.

Vi förstår att varje kund har unika behov och krav. Därför erbjuder vi en personlig service och skräddarsydda lösningar som är anpassade efter dina behov. Vi strävar alltid efter att överträffa våra kunders förväntningar och leverera högsta kvalitet och pålitlighet i varje projekt. Över 1200 företag använder dagligen en eller flera tjänster från MED-Mediateknik.

Kontakta oss idag för mer information om våra AXIS-koncept eller för att boka en konsultation. Vi ser fram emot att hjälpa dig med dina övervakningsbehov.

Fyll i formuläret, så hjälper vi dig att hitta rätt utrustning från Axis