Support och FAQ

Klicka på länken för att komma till sidan för driftinformation: https://mediateknik.net/driftinformation

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna och svaren.

Om du inte hittar svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta vårt Kundlojalitetscenter som gärna hjälper dig med personlig support. Vi finns på tel. 0340-679290 eller mail info@mediateknik.net. Vårt KLC (Kundlojalitetscenter) finns i Varberg och består självklart av vår egen kompetenta personal.


ABONNEMANG OCH FAKTURA

Fråga: Jag vill uppgradera mitt abonnemang, hur går jag tillväga?

Svar: Kontakta oss på telefon 0340-679290 eller mail info@mediateknik.net så hjälper vi dig. Uppgradering kan ske när som helst enligt ditt önskemål, och nedgradering av tjänst sker vi månadsskifte.

Fråga: Jag skulle vilja betala via autogiro. Hur går jag tillväga?

Svar: Du kan antingen ansöka om autogiro via din internetbank, eller fylla i och skicka in denna elektroniska blankett.

Om du föredrar att fylla i och posta en pappersblankett så hittar du den här. Saknar du tillgång till skrivare så är du välkommen att ringa oss på telefon 0340-679290 så skickar vi hem en blankett till dig.

Fråga: Jag skulle vilja betala med E-faktura. Hur går jag tillväga?

Svar: Efter att du fått första fakturan (antingen på papper eller mejl) så kan du ansöka om e-faktura. Detta gör du via din internetbank.
Du behöver ha personnummer samt kundnummer för att slutföra beställningen av E-faktura. Ditt kundnr. hittar du på din faktura.

Fråga: Varför är min första faktura på ett högre belopp än vad jag förväntade mig?

Svar: Mediateknik tillämpar förskottsbetalning. Därför hamnar oftast mer än en månad på den första fakturan. Den första fakturan innehåller dessutom ev. startavgift samt abonnemangskostnad från den dag tjänsten/tjänsterna började gälla.

Fråga: Kan jag få min faktura skickad till annan adress än där tjänsterna finns? 

Svar: Absolut går detta bra. Kontakta oss antingen på tel. 0340-679290 eller mail info@mediateknik.net så löser vi det.

TELEFONI

Fråga: Jag kan varken ringa eller ta emot samtal, vad gör jag?

Svar: Börja alltid med att starta om utrustningen, både basstation och telefoner. Gör även fibermottagaren/switchen strömlös under ca. 20 sekunder. Har ni tillgång till ett fungerande bredband med en router så kan ni prova att koppla in basstationen till en ledig port i routern.
Fungerar det inte, kontakta oss på telefon 0340-679290 eller skapa ett ärende via portalen.

Fråga: Kan jag använda telefonin utomlands eller i sommarhuset?

Svar: Ja! Så länge som du har en fast bredbandsuppkoppling så kan du ta med dig telefonidosan (basstationen) samt en telefon och använda var som helst i världen, bara du har möjlighet att koppla in boxen mot en router/bredbandsanslutning. I och med detta så behöver dina nära och kära inte betala dyra utlandssamtal och du kan fortsätta ringa billigt till Sverige då du använder ditt vanliga hemnummer!

TV

Fråga: Min box startar inte, vad gör jag?

Svar: Börja med att dra ut strömsladden till boxen och väntar några sekunder innan du kopplar tillbaka strömsladden.

Är lampan röd på boxen betyder det att boxen är i standby-läge. Tryck på On/Off-knappen. Reagerar inte boxen och blir grön, kontrollera batterierna i fjärrkontrollen.

Får du ett felmeddelande vid uppstart att boxen inte får IP-adress – testa att göra både box och din fibermottagare strömlösa.

Har du en box som heter Motorola VIP 1003, VIP 1963, Arris VIP1113, Arris VIP2853 eller Arris VIP4302 skall du ta kontakt med Kalejdo på 0771-19 17 00. Kalejdo svarar även på frågor och felsökning. För mer information om Kalejdo se http://www.kalejdo.tv/

Saknar du någon kanal som du köper av oss från våra programpaket är du välkommen att kontakta vår support på 0340-679290.

BREDBAND

Fråga: Mitt bredband fungerar inte, vad gör jag?

Svar: I många fall där bredbandet har slutat att fungera så beror det på att en befintlig nätverksutrustning så som trådlös router har slutat att fungera korrekt. Vid sådana fall bör ni alltid börja med att starta om utrustningen och låta den vara strömlös en liten stund. Vi ber er även att direktkoppla en dator med kabel till er fiberfördelare/switch. Skulle det mot förmodan ännu inte fungera trots att ni direktkopplat så ta kontakt med vår tekniska support på telefon 0340-679290.

E-MAIL

Fråga: Jag kan inte längre ta emot några mejl, vad är fel?

Svar: Ofta beror det på att din webmail är överbelastad och då hamnar dina nya brev i kö. Beroende på hur man ställer in sitt konto i mobil, dator, surfplatta m.m. så lämnas oftast en kopia på servern vilket gör att det lätt blir överfullt. Tänk därför på att emellanåt logga in på din webmail för att kontrollera så att kvoten inte är övertrasserad. Länk till webmail; Webmailen Mediateknik

Det är också i webmailen man kan kontrollera om det går att skicka/ta emot brev. Fungerar det därifrån, då fungerar din mejl och nästa steg blir att kontakta IT-konsult för att få ordning på t.ex. ditt e-postprogram och kontrollera inställningarna därifrån.

Fråga: Går det att använda min e-postadress via Mediateknik i t.ex. Outlook?

Svar: Ja! Det går alldeles utmärkt. Vi har stöd, servrar och certifikat för både POP- samt IMAP-servrar. För information om dessa servrar och dina användarnamn och lösenord – logga in på: Portalsidan

INSTALLATION

Fråga: Utför ni installationer?

Svar: Ja, hos privatkunder i och omkring Varberg utför vi enklare installationer av hårdvara/utrustning som köpts hos oss. För företagskunder sträcker sig vårt geografiska verksamhetsområde lite längre än så.
Är du privatperson så kan du med fördel anlita oss för proffsigt utförda installationer och dessutom ta del av RUT-avdraget som ger dig 50% i avdrag på arbetskostnaden. Välkommen att kontakta oss för att boka en tid.

Vi har även ett rikstäckande samarbete med Hemfixarna som kan hjälpa dig med i stort sett allt som har med teknik att göra. Läs mer på https://hemfixarna.se.


Vi sätter prestige i att hjälpa till

Jour och support har öppet vardagar 09.00-20.30 och helgdagar 09.00-16.00


Internet

Surfa obegränsat! Stabilt och blixtsnabbt Internet till ditt hem. Support i världsklass ingår. 

Telefoni

Hemtelefoni är ett bra och prisvärt komplement till mobilen. Stabil med kristallklart ljud.

TV

TV i massor! Hos oss kan du välja och vraka i ett gigantiskt TV-utbud.


Installation

När du väljer operatör kan det vara tryggt att veta det finns riktig kompetens att tillgå.

Vill du veta mer?

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig !