Vår historia och framtid
Mediateknik – 50 år med modern teknik.

Mediateknik grundades 1973 av Jan Åke Carlstein i Varberg.
Huvudsaklig aktivitet var då installation av antennsystem, kommunikationsradio samt reparation av TV.

1985 blev ett genombrott i företagets historia. På en bakgård monterade Jan Åke Carlstein och hans kompanjon Tomas Johansson en parabolantenn och efter det tog företaget en helt ny inriktning.

1987 Börjar Mediateknik samarbeta med Varberg Energi och Varbergs Bostad AB. Här börjar också utbyggnaden av vad som skulle bli Varbergs Kabel-TV med som mest över 10000 anslutna hushåll. Mediateknik är ansvariga för utbyggnad, service och jourhantering.

1990 Bygger vi nya lokaler på Härdgatan 20 i Varberg. Här har vi såväl kontor som butik och lager.

1991 Startar vi tillsammans med 10 av landets största kabel-TV installatörer Svensk Program Agentur (numera Sappa). Sappa hade då som uppgift att förhandla fram vidaresändningsavtal med TV kanaler runt om i världen. Idag är man såväl agent som operatör och finns representerade i hela Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

1994 Skriver Mediateknik avtal med bl.a. Hyltebostäder, Båstadhem och ett antal privata fastighetsägare och bygger central-TV anläggningar runt om i Halland. Under perioden levererar vi TV signal till ca 2000 hushåll i Hallands län.

1998 Installerar vi teknik som gör det möjligt att skicka Internettrafik genom kabel-TV system.

2004 Startar vi tillsammans med Securitaspartnern Larmtjänst bolaget Focus CCTV. Ett bolag som specialiserar sig på övervakningsteknik.

2006 Förvärvar vi en agentur hos Sting Networks och därmed böjar vår resa mot det som skall bli vår huvudsakliga näring idag – IP teknik.

2006 Mediateknik börjar leverera telefoni samt Internet till privatpersoner och företag i Varbergs stadsnät, net@seaside.

2008 Startar vi bolaget IP Delivery Group (IPDG) tillsammans med utvecklingsbolaget Zemware. IPDG levererar idag samtliga IP tjänster (bredband, telefoni) som Mediateknik distribuerar till slutkund. IPDG har samarbetspartners runt om i Sverige.

2010 Öppnar vi försäljningskontor i Falkenberg.

2012 Levererar vi TV (analog, digital och IP), telefoni och bredband till tusentals hushåll och företag i framförallt Varberg och Falkenberg men även runt om i världen. Vi vill ta så stort ansvar i kedjan som möjligt då detta innebär en trygghet för våra kunder.
Vi är av PTS godkänd teleoperatör, vi är CANT certifierade antenntekniker och vi innehar högsta kreditvärdighet (AAA).

2012 Förvärvar vi merparten av aktierna i Focus CCTV och blir därmed koncern. Mediateknik består numera av 16 medarbetare.

2013 Bygger vi nya kontor, men framförallt en ny serverhall på Härdgatan 11. Inflyttning oktober/november. Samarbetsavtal sluts med Teknikcenter för vidare etablering i Falkenberg. Vårt dotterbolag byter namn till Mediateknik Installation i Varberg AB. Mediateknikkoncernen fyller 40 år!!!

2014  Mediatekniks delägda installationsbolag Mediateknik Installation AB får förtroendet att göra fiberinstallationer för en rad större fastighetsägare i Varbergs kommun.  Etableringen i Falkenberg fortsätter och följs upp av ytterligare 2 orter, Helsingborg och Borås tidigt nästa år. Under de två sista kvartalen 2014 hart CCTV som tjänst slagit igenom ordentligt. Nya koncept som innefattar såväl CCTV som telefoni och bredband till företag kommer att  lanseras under Q1 2015.

2015 Mediateknik levererar nu tjänster till företag och privatpersoner även i Falkenberg, Helsingborg, Borås, Marks kommun, Hylte kommun och Härryda kommun.

2019 Mediateknik är nu en nationell leverantör av fibertjänster mot såväl företag som privatpersoner. Verksamheten omfattar nu också en supermodern datahall där vi dels har vår egen verksamhet men också bedriver colocation.

2021 Lansering av fler företagstjänster. Etablering inom livestream med produkterna MEDcast och MEDview. Implementering av olika AI produkter i våra CCTV-system. Förtroende att leverera AV-system till Varbergs nya simhall, Pingvinen.

Mediateknik ägs av Carlstein & Johansson samt Kjell-Åke Karlsson


Internet

Surfa obegränsat! Stabilt och blixtsnabbt Internet till ditt hem. Support i världsklass ingår. 

Telefoni

Hemtelefoni är ett bra och prisvärt komplement till mobilen. Stabil med kristallklart ljud.

TV

TV i massor! Hos oss kan du välja och vraka i ett gigantiskt TV-utbud.


Installation

När du väljer operatör kan det vara tryggt att veta det finns riktig kompetens att tillgå.

Vill du veta mer?

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig !