HBO TAR IGEN MARKNAD

220113

I slutet av oktober förra året lanserades den nya, bredare Warner-tjänsten tjänsten HBO Max som skulle ersätta HBO Nordic på den svenska marknaden. I samband med det uppgraderades de befintliga kunderna automatiskt medan de som valde att teckna ett nytt abonnemang kunde göra det till ett lägre pris. Nu visar nya siffror från Mediavision vilken effekten av lanseringen blev.

År 2019 nådde HBO Nordic nära 2 miljoner prenumererande hushåll (15–74-åringar), men därefter tappade streamingtjänsten drygt 400 000 abonnenter fram till fjolårets lansering av HBO Max. I dag har HBO Max dock hittat tillbaka till den nordiska SVOD-topp-tre-listan, med en genomsnittlig nordisk hushållspenetration på strax under 20 procent. Det tidigare tappet tar man också igen med råge – återhämtningen uppgår till mer än 635 000 nya prenumererande hushåll, vilket innebär att HBO Max i dag har 2,2 miljoner prenumererande hushåll.

Noteringen är den högsta för HBO som någonsin har registrerats av Mediavision. Och lanseringen av HBO Max hade en stor effekt på det totala antalet nordiska SVOD-abonnemang, konstaterar Mediavisions vd Marie Nilsson:

– Lanseringen av HBO Max har haft en direkt positiv effekt på det totala antalet nordiska SVOD-abonnemang. Effekten på hushållens penetration är dock mindre betydande. De allra flesta av de nya kunderna hade redan minst ett abonnemang på en annan tjänst. Det betyder att HBO Max har drivit ”stacking” på den nordiska marknaden. Det här liknar det vi såg när Disney Plus lanserades hösten 2020, säger hon och fortsätter:

– Vår slutsats är att trots en klart mognad marknad vad gäller SVOD-hushållspenetration så kan vi fortfarande förvänta oss en kontinuerlig tillväxt av abonnemang. Efterfrågan på starkt innehåll har fortfarande inte nått sin topp i Norden.

Källa: dagensmedia.se (Linnea Kihlström)

 

Vi är Mediateknik. Den nya tidens techföretag. Mindre, mer personligt och lättillgängligt, med fullständigt och totalt kundfokus. Vi lyfter ner tekniken till människan. Vi ser människans behov och anpassar tekniken utefter dessa. Varje dag 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan arbetar vi oförtrutet med att vara delaktiga och göra människan delaktig i det digitala samhället. Oavsett om människan befinner sig på sin arbetsplats eller hemma. Vårt varumärke bygger på kundvård. Detta är vårt arv och vårt ansvar. Vi har bestämt oss för att göra IT och Telekom mer mänskligt. Vi är Mediateknik.